Ervaring

Syntec Solutions (Etten-Leur)

Freelance PHP programmeur
januari 2013 - maart 2014

Technische aspecten

Libraries

Frameworks

Vodafone Customer Solution Center (Eindhoven)

Freelance PHP programmeur
januari 2013 - maart 2014

Bij Vodafone ben ik werkzaam geweest als backend developer in een team van ongeveer 12 programmeurs.
De, op PHP en MSSQL gebaseerde, backend applicatie wordt gebruikt voor allerlei aspecten op het gebied van zakelijke, vaste, telefonie.
Deze applicatie staat in verbinding met zowel interne als externe systemen.
Zo kan bijvoorbeeld een order worden gegenereerd vanuit SalesForce. Deze order word op afstand via SOAP toegevoegd in de lokale database en uitgelezen in de backend applicatie waarna deze kan worden omgezet naar een project. Dit project dient na acceptatie te worden opgepakt door een projectmanager.
Een order kan bestaan uit producten en artikelen. Voorbeelden van producten zijn nummer-porteringen, routers en switches. Voorbeelden van artikelen zijn telefoonlijnen en licenties. Voor veel ingrijpende operaties wordt een taak aangemaakt. Deze taak zorgt ervoor dat een asynchroon script wordt uitgevoerd zodat de gebruiker niet hoeft te wachten tot de operatie klaar is. Dit gebeurd vaak wanneer een connectie moet worden gemaakt met een extern systeem, omdat het dan onduidelijk is hoeveel tijd de operatie in beslag neemt.

Het team van developers binnen Vodafone was onderverdeeld in 2 scrum-teams welke beide gebruik maakten van SVN-repositories.

Technische aspecten

Libraries

Frameworks

Terberg Leasing (Utrecht)

Freelance PHP programmeur
oktober 2012 - januari 2013

Bij Terberg Leasing ben ik vooral bezig geweest met de backend achter de websites voor het leasen van een auto.
In deze, op PHP en MySQL gebaseerde, backend applicatie komen de orders van de verschillende websites (JustLease.nl, Leasen.nl en Werknemerslease.nl) bij elkaar voor het personeel van Terberg Leasing.
Deze backend applicatie heb ik uitgebreid met verschillende modules voor bijvoorbeeld het beheren van uitgaande e-mailberichten en campagnes.
In de uitgaande e-mailberichten kunnen placeholders worden gebruikt welke door de daadwerkelijke data worden vervangen bij het versturen van de e-mail.
Ook ben ik bezig geweest met een overzicht omtrent bezoekersaantallen. In dit overzicht komt de data vanuit Google Analytics samen met de data vanuit Google Adwords en de geplaatste orders.
Omdat het ophalen van de data vanuit Google behoorlijk wat vertraging oplevert, wordt elke nacht een script gedraaid wat de data vanuit Google Analytics indexeert van de afgelopen dag. Dit wordt onderverdeeld zodat verschillende aspecten kunnen worden nagegaan zoals de afkomst van de gebruiker.

Technische aspecten

Libraries

Frameworks

NedStars Zorgeloze IT Oplossingen (Eindhoven)

Freelance PHP programmeur
mei 2012 - oktober 2012

Bij NedStars ben ik werkzaam geweest binnen de afdeling Application Development.
Hier ben ik voornamelijk bezig geweest met de doorontwikkeling van de webwinkel, gebaseerd op het e-commerce platform Magento, voor het merk Brabantia.

Voor dit systeem heb ik binnen het (scrum-)team aan diverse back- en frontend plugins gewerkt zoals een RMA module, import / export module en een medialibrary.
In tegenstelling tot de import / export module heb ik de medialibrary vanaf de grond af aan ontwikkeld. De medialibrary bied de mogelijkheid verschillende media types toe te voegen op de detailpagina van een product. Deze mediatypes zijn onder te verdelen in de standaard afbeeldingen, Youtube filmpjes en Magic 360° objecten.
De import / export module heb ik uitgebreid met de functionaliteit voor het importeren en exporteren van gegevens van personen welke zich hebben aangemeld voor de nieuwsbrief.

Andere projecten welke ik binnen NedStars heb opgepakt zijn de website Travelportservices.com en de applicatie Thebe Fleks-care.

De website van Travelportservices.com heb ik voorzien van een nieuwe layout. Hiervoor heb ik de gehele html en css voor mijn rekening genomen.

Thebe Fleks-care is een beschikbaarheids systeem voor het medisch bedrijf Thebe wat bestaat uit 2 omgevingen.
Eén omgeving is bedoeld voor de aanvragers en medewerkers binnen Thebe. Dit bied de mogelijkheid tot het kunnen toevoegen van beschikbaarheid van de medewerker en het kunnen toevoegen van diensten vanuit een aanvrager.
De tweede omgeving is bedoeld voor de planconsulent. Binnen deze omgeving kan de medewerker aan de hand van zijn beschikbaarheid worden gekoppeld aan een aangevraagde dienst. Ook kunnen hier onder andere diensten, locaties en gebruikers (medewerkers, aanvragers en planconsulenten) worden beheerd.
Ik heb samengewerkt met een mede-programmeur aan dit systeem, wat als framework CodeIgniter gebruikt.

Technische aspecten

Libraries

Frameworks

oIC Media Company (Alphen aan den Rijn)

Freelance PHP programmeur
maart 2012 - april 2012

Ik heb hier ontwikkeld aan zowel een interne applicatie als een externe applicatie. De interne applicatie is een systeem gericht op het compleet beheren van de status van een bestelling, welke bij het bedrijf binnen zijn gekomen, en de taken en orders welke hier bij horen. Ook is het mogelijk de klant op de hoogte te brengen van de status vanuit dit systeem. De externe applicatie waaraan ik hier gewerkt heb is een al bestaand online medisch dossier. Hiervoor heb ik een module ontwikkeld voor het kunnen geven van 3 soorten feedback, namelijk een suggestie, een klacht en een evaluatie. Afhankelijk van de soort feedback werden verschillende vragen getoond. Deze kunnen in worden gevoerd vanuit verschillende posities binnen het systeem. Eenmaal ingevoerd kan deze enkel worden beheerd door een beheerder van het systeem.

Technische aspecten

Libraries

BLiS Innovatieve Internet Oplossingen (Barendrecht)

Freelance PHP programmeur
januari 2012 - maart 2012

Als freelance PHP programmeur ben ik hier werkzaam geweest als medewerker in een team van programmeurs. De werkzaamheden waren gericht op het ontwikkelen van meertalige maatwerksoftware voor een bedrijf wat handelt in gebruikt, professioneel witgoed. De focus lag hierbij op het compleet beheren van facturen en gebruikers binnen het systeem. Dit systeem werkt met behulp van een intern ontwikkeld framework. Aan dit project werkte ik samen via het versiebeheersysteem SVN.

Technische aspecten

Libraries

Android (Antwerpen)

Freelance PHP programmeur
augustus 2011 - november 2011

Als gedetacheerd PHP programmeur ben ik bij dit bedrijf bezig geweest met het realiseren van websites voor verschillende Belgische makelaardijen met behulp van Zend Framework. De libraries welke hier veel aan bod kwamen waren een intern ontwikkelde library, Zend en jQuery. Ik heb hier in nauw verband samen gewerkt met collega programmeurs met behulp van SVN.

Technische aspecten

Libraries

Frameworks

Sky Concepts (Dordrecht)

PHP programmeur
juni 2010 - december 2011

Mijn werkzaamheden waren bij dit bedrijf gericht op het doorontwikkelen van een intern ontwikkeld e-commerce, op PHP en MySQL, draaiend platform met een sterke technische focus op het gebied van internet-marketing. Ik hield mij zowel bezig met de optimalisatie en doorontwikkeling van de 35 webwinkels als het doorontwikkelen aan het backend systeem. Ik werkte hier in nauw verband samen met mijn collega Kees Schepers met behulp van SVN.

Technische aspecten

Libraries

Frameworks